De Hydropgraphic Society Benelux organiseert regelmatig workshops.  Hiermee willen we de kennis van en over hydrografie breder verspreiden en verbeteren tussen individuen, bedrijven en instituten.

GNSS Satelliet-positionering, jamming en spoofing

Datum: 12 september 2024
Locatie: Luchtverkeersleiding Nederland, nabij Schiphol
Omschrijving:
Tijdens het GNSS Satelliet-positionering, jamming en spoofing evenement gaan de deelnemers zich verdiepen in de wereld van GNSS en de problemen waar we mee te maken hebben, waaronder jamming en spoofing.

Meer infoAanmelden

World Hydrography Day workshop

Datum: Donderdag 20 juni 2024
Locatie: Arboretum Kalmthout, België
Omschrijving: Deze workshop zal onderwerpen behandelen in het kader van World Hydrography Day thema voor 2024: "Hydrographic information - Enhancing safety, efficiency and sustainability in marine activities".

Meer info

Algemene Leden Vergadering

Datum: Donderdag 16 mei 2024
Locatie: Van der Valk Hotel, Breda
Omschrijving: Jaarlijkse ALV

Meer info

Hydrografie & Archeologie EB

Woensdag 21 februari 2024
RCE Smallepad Amersfoort

De relatie tussen hydrografie en archeologie is complex en veelzijdig, aangezien waterlichamen en hun dynamiek een aanzienlijke invloed kunnen hebben op archeologische sites en de bewaring van archeologische overblijfselen.

Meer info

Offshore Energy 2023 – “Geodesie toegepast in de offshore industrie”

Woensdag 29 november 2023 om 15:00
Hotel Van der Valk Zuidas

Traditiegetrouw houden we een Workshop op de Offshore Energy Conference. Als onderwerp hebben we gekozen voor “Geodesie toegepast in de offshore industrie”. Er worden vier lezingen voorzien waarbij elke spreker vanuit de eigen unieke invalshoek het onderwerp zal belichten.

Meer info

Satelliet communicatie en effecten voor de Hydrografie

Donderdag 07 september 2023 om 15:30
Fugro Nootdorp

In de afgelopen jaren heeft de wereld van communicatie en connectiviteit grote ontwikkelingen ondergaan. Als voorbeeld Starlink, dat met zijn groeiend netwerk van satellieten een nieuw tijdperk van wereldwijde connectiviteit heeft ingeluid. Ontdek meer over de toepassingen van deze technologiën binnen hydrografie.

Meer info